• Хорт хавдрын эрсдэлийг бууруулах хүнсний бүтээгдэхүүнийг нэрлэжээ

    Эрдэмтэд хүнсний бүтээгдэхүүнийг зөв сонгосоныхоо ачаар хорт хавдар үүсэх эрсдлийг бууруулна гэдэгт итгэлтэй байна. “Медикфорум” сайт гадаадын судалгаанаас иш татан онкологийн эсрэг тэмцэхэд хэрэгтэй зургаан бүтээгдэхүүний жагсаалтыг гаргажээ.

    Үүнд кемпферол, кверцетин, хлороген хүчлээр баялаг chia үрийг оруулсан байна. Эдгээр элементүүдийг хорт хавдраас урьдчилан сэргийлэх эмэнд ихэвчлэн хэрэглэдэг.

    Мөн хоолны дэглэмд шинжээчид улаан усан үзэм нэмэхийг зөвлөж байна. Түүний хальс нь антоцианин, катехин зэрэг хүчтэй антиоксидант агуулдаг. Эдгээр нь бие махбод дахь чөлөөт радикалуудын үйл ажиллагааг таслан зогсоох, бие махбодийн эсийг исэлдүүлэх, устгахаас сэргийлдэг.

    Үүнээс гадна альфа-линол хүчлээр баялаг артишок, хушга нь бүдүүн гэдэсний хавдрын хөгжилд тусалдаг тул хорт хавдрын эрсдлийг бууруулдаг.

    Хоолонд нэмээд Брюссель байцааг нэмэх болно. Түүний бүрэлдэхүүн хэсэг нь уушиг, элэг, бүдүүн гэдэс, давсагны нөхцөлд эерэг нөлөө үзүүлдэг бөгөөд хорт хавдар үүсэхээс сэргийлдэг.

    Нэрс хорт хавдараас урьдчилан сэргийлэхэд эерэг нөлөө үзүүлдэг. Мэргэжилтнүүд цацраг идэвхт эмчилгээнд хортой эсийн эмзэг байдлыг нэмэгдүүлэх чадварыг нь тэмдэглэжээ.

    gereg.mn

    АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд манай сайт хариуцлага хүлээхгүй болно. Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.

    Холбоотой мэдээ