Танд тустай:Гал тогоо барьж буй хүн бүхэнд хүргэх зөвөлгөө

2017-11-03 17:28      ГэрэгМН

Амралтын өдрүүдэд төдийгүй бусад өдрүүдэд ч гал тогоо барьж байгаа хэн бүхэнд зориулсан зөвлөгөөг хүргэж байна. Гал тогооны түргэн тусламж:

-Нимбэгнээс их шүүс авахын тулд нимбэгээ халуун усанд 5 минут хэртэй байлгаарай.

-Төмс чанасан усаар гараа угаавал арьс тань зөөлөрдөг.

-Аарц, бяслагийг удаан хадгалья гэвэл давстай усанд норгосон цэвэр алчуурт ороодог.

-Саванд сүү түлэгдвэл хоолны давс хийж 2-3 минут буцалгаад цэвэрлээрэй.

-Түүхий сүүнд хийсэн мах 1-2 өдөрт мууддаггүй ажээ.

-Элгийг шарахдаа урьдчилан сүүнд 1-2 цаг байлгаад шарвал зөөлөн шүүслэг сайхан болдог.

-Загасыг мөн л 5-10 минут сүүнд байлгаад гурил түрхэж, ургамлын тосонд давсалж шарвал бүр ч амттай байдаг гэнэ.

-Сонгино хэрчсэний дараа гарнаас үнэр нь арилахгүй хэцүү байдаг. Энэ үед та алган дээрээ бага зэргийн хуурай давс үрээд савандаж угаавал сонгины үнэр маш хурдан ор мөргүй алга болно.

-Амтлаг лимон, апельсины шинэхэн чанарыг алдуулахгүй хадгалья гэвэл ургамлын тосонд жимсээ дүрээд гялгар уутанд хийгээд л гүйцээ.

-Хэрчсэн хиамыг хатаахгүйн тулд зүссэн хэсэгт нь цөцгийн тос түрхээрэй.

-Харин лаазалсан загас, махны үлдэгдэл байвал шилэн саванд хийж хадгалах нь зүйтэй ажээ.

-Төмс, лууван, улаан манжин зэрэг ногоог чанахдаа буцалж буй усанд хийж чанавал С амин дэмийг нь илүү хадгалж чадна.

-Талласан сонгиныг хатаахгүй хадгалахын тулд хэрчсэн талаар нь давс үрсэн тавганд тавиарай.

-Махыг тун ч амтлаг болгож шарая гэвэл гарахын өмнө бага зэрэг элсэн чихээр түрхээрэй.

М.Баяр




Манай сайт таалагдаж байвал л LIKE дараарай


Сэтгэгдэлүүд


Анхааруулга! Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд gereg.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.

Сэтгэгдэл нэмэх