Танд тустай:Гал тогоо барьж буй хүн бүхэнд хүргэх зөвөлгөө

2017-11-03 17:28      ГэрэгМН

Амралтын өдрүүдэд төдийгүй бусад өдрүүдэд ч гал тогоо барьж байгаа хэн бүхэнд зориулсан зөвлөгөөг хүргэж байна. Гал тогооны түргэн тусламж:

-Нимбэгнээс их шүүс авахын тулд нимбэгээ халуун усанд 5 минут хэртэй байлгаарай.

-Төмс чанасан усаар гараа угаавал арьс тань зөөлөрдөг.

-Аарц, бяслагийг удаан хадгалья гэвэл давстай усанд норгосон цэвэр алчуурт ороодог.

-Саванд сүү түлэгдвэл хоолны давс хийж 2-3 минут буцалгаад цэвэрлээрэй.

-Түүхий сүүнд хийсэн мах 1-2 өдөрт мууддаггүй ажээ.

-Элгийг шарахдаа урьдчилан сүүнд 1-2 цаг байлгаад шарвал зөөлөн шүүслэг сайхан болдог.

-Загасыг мөн л 5-10 минут сүүнд байлгаад гурил түрхэж, ургамлын тосонд давсалж шарвал бүр ч амттай байдаг гэнэ.

-Сонгино хэрчсэний дараа гарнаас үнэр нь арилахгүй хэцүү байдаг. Энэ үед та алган дээрээ бага зэргийн хуурай давс үрээд савандаж угаавал сонгины үнэр маш хурдан ор мөргүй алга болно.

-Амтлаг лимон, апельсины шинэхэн чанарыг алдуулахгүй хадгалья гэвэл ургамлын тосонд жимсээ дүрээд гялгар уутанд хийгээд л гүйцээ.

-Хэрчсэн хиамыг хатаахгүйн тулд зүссэн хэсэгт нь цөцгийн тос түрхээрэй.

-Харин лаазалсан загас, махны үлдэгдэл байвал шилэн саванд хийж хадгалах нь зүйтэй ажээ.

-Төмс, лууван, улаан манжин зэрэг ногоог чанахдаа буцалж буй усанд хийж чанавал С амин дэмийг нь илүү хадгалж чадна.

-Талласан сонгиныг хатаахгүй хадгалахын тулд хэрчсэн талаар нь давс үрсэн тавганд тавиарай.

-Махыг тун ч амтлаг болгож шарая гэвэл гарахын өмнө бага зэрэг элсэн чихээр түрхээрэй.

М.Баяр




Манай сайт таалагдаж байвал л LIKE дараарай


Сэтгэгдэлүүд


Анхааруулга! Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд gereg.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.

Сэтгэгдэл нэмэх

 

Шинэ мэдээ

Цаг үе

Үүл буудаж, цас оруулжээ

2018-04-19 15:08